SantaRun Dordrecht 2018 met ruim 900 deelnemers groot succes

In Uncategorized door ZMW

Dordrecht, 21 december 2018 – De zevende editie van de SantaRun heeft dit jaar meer dan 900 deelnemers getrokken die verkleed als kerstman of kerstvrouw voor het goede doel liepen. Dat maakt de SantaRun Dordrecht, georganiseerd door Rotary Club Dordrecht, tot een van de drukbezochtste van Nederland.

€ 19.450 voor het goede doel
Dankzij deelnemers en meer dan 50 sponsoren is er met de editie 2018 een record opbrengst van € 19.450 ingezameld voor het goede doel. Een cheque van € 7.000 ging naar de Stichting Zo Mooi Wonen. Wil de Vos nam namens de Stichting de cheque in ontvangst.
Wil de Vos, bestuursvoorzitter van de Stichting Zo Mooi Wonen: “We gaan dit geld gebruiken om woonkamer verder in te richten. We zijn er heel blij mee!”
Een cheque van € 7.000 ging naar het Stichting Vriendenfonds Albert Schweitzer. Wim de Leur, voorzitter van het Vriendenfonds: “Wat een prachtig bedrag. Hiermee gaan we de badkamer van de kinderafdeling moderniseren.”
Daarnaast ging een bedrag van € 5.450 naar de Stichting Rotary Helpt.

Winactie onder scholen en sportclubs
Ook de winactie was dit jaar een daverend succes. Twee derde van de inschrijvingen werd gekoppeld aan een school of sportclub in Dordrecht. De winactie onder sportclubs werd dit jaar wederom gewonnen door Sportvereniging Oranje Wit met welgeteld 74 deelnemers aan de start. Zij maakten er een feestje van door met fakkels in een grote groep onder de startboog te vertrekken.
Onder de scholen wist ook dit jaar Dalton Overkampweg de eerste plek te behalen, en werd er met maar liefst 94 leerlingen op deze ludieke wijze de kerstvakantie ingeluid. Oranje Wit ontving een cheque van € 398 en Dalton Overkampweg een cheque van € 438 (de winactie bestond uit een cheque van € 250,- voor de school of vereniging met de meest gekoppelde deelnemers plus € 2 voor elke aan de vereniging of school gekoppelde deelnemer die meer dan 25 deelnemers had aangemeld).

Winnaars SantaRun
De start en finish van de SantaRun was voor de vierde achtereenvolgende keer op het Scheffersplein, dat tegen half zeven helemaal rood kleurde met Santa’s van alle leeftijden. Na het bekendmaken van de bedragen voor de goede doelen en de winnaars van de winactie werd er door MedPlus begeleid door DJ Dion Syus een spetterende warming up verzorgd. Het startschot werd om stipt 19:00 uur gegeven door Sanne Bosman en Manouk Vinke, twee toekomstige bewoners van Zo Mooi Wonen. Niet veel later konden we de winnaar en winnares al over de finish zien komen.
Flint Benen en Emma Stroe wisten de prijs in de wacht te slepen voor respectievelijk de snelste man en vrouw. Zij gingen ieder naar huis met een beker en twee bioscoop bonnen. Ook was er een prijs voor de Santa met de leukste outfit. Bibi Kraal kreeg hiervoor een beker en twee bioscoopbonnen.

Sponsors SantaRun Dordrecht
De SantaRun Dordrecht werd dit jaar mogelijk gemaakt door meer dan 50 zakelijke sponsors en sympathisanten uit Dordrecht en omgeving, waaronder hoofdsponsors AA Lease, Muller Dordrecht, Vrije Tijds Centrum Dordrecht en gouden sponsors Abstract Management & Advies, Dolderman, Comelit en Krohne. Daarnaast zijn er nog vele zilver- en bronssponsors, sympathisanten en donateurs.

Voor vragen over de Rotary SantaRun Dordrecht 2018 of Rotary Club Dordrecht kunt u contact opnemen met Marc ter Haar, voorzitter van de organiserende commissie Rotary Helpt (terhaar@thpfg.nl of (06-55706477), of medecommissielid en PR-functionaris Bertil Dekker (b.dekker@stijlarchitectuur.nl of 06-54256087)

Foto: RTV Dordrecht.